TURNING POINT- speels transformeren ®

Turning Point logo
Wij allemaal hebben stukken in onszelf die we onderdrukken, soms bewust, soms onbewust.
Dit leidt tot blokkades in de energiestroom en tot ‘deuken’ in ons zelfvertrouwen, in onze levenslust en in onze uitstraling. Want we gooien het kind met het badwater weg. Want verborgen in elk onderdrukt deel van ons zit een prachtige kwaliteit, pure essentie en daarmee ook een boost aan energie.
Turning Point is een krachtige methode, om deze persoonlijke schaduwkanten te transformeren. Het ‘keerpunt’ ligt precies daar we onze weerstand tegen een onderdrukt deel opgeven en het welkom heten, bereid zijn om het te ervaren en te onderzoeken. Het probleem is vaak niet zo zeer dat deel zelf, maar dat we het onderdrukken op basis van oude overtuigingen en angsten.
De belangrijkste invalshoek van Turning Point is spel. We gaan de schaduwkant in kwestie theatraal uitvergroten, we geven hem een naam en laten hem spelend in actie komen.
Door op een creatieve en humorvolle manier expressie te geven aan een schaduwkant, wordt de negatieve identificatie ermee verbroken en kan de geblokkeerde energie transformeren in de kwaliteit die er inherent aan is.
Daarnaast onderzoeken we de onderliggende overtuigingen en waar nodig de emotionele achtergronden met behulp van inquiry’s. Tenslotte kijken we naar de kwaliteit die vrijkomt wanneer de geblokkerde energie weer vrij mag stromen en we er bewustzijn in hebben gebracht. In een ritueel aan het eind verankeren we onze ervaring.
Het is vaak prachtig om te zien hoeveel energie vrijkomt wanneer iemand zo’n onderdrukt stuk van zichzelf ineens toelaat en helemaal ‘be-leeft’ en op die manier een stuk integriteit hersteld wordt. Heel bevrijdend, en soms hilarisch, zowel voor diegene die het doet als ook voor het ‘publiek’.
Turning Point’ want er komt door dit proces een nieuwe kwaliteit beschikbaar in je leven.
De schaduwkant in kwestie ga je niet vooraf ‘bedenken’ en hoef je dus niet vooraf te weten, we gaan hem in de training zelf opsporen.

Wat eerdere cursisten over de training zeiden:

“Geweldig, intensief, transformerend”
Iwona van der Spanck, 39 jaar

“Heel inspirerend, uitdagend, confronterend en bevrijdend!
Het spelen met mijn ‘Zwerver’ heeft een enorme impact gehad die nog steeds voortgaat. Het heeft een wending aan mijn leven gegeven waarvoor ik voor de rest van mijn leven dankbaar zal zijn. “
Elisabeth Ouborg, 58 jaar

“Boeiend, to the point, confronterend en troostrijk tegelijkertijd. Je ervaart de dragelijke lichtheid van het bestaan.”
Helene, 53 jaar

“Geweldig om op deze manier met je persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, want je gebruikt alles je lijf, je stem de hele expressie erin. Dus je voelt alles veel beter, dan bijv. alleen met praten.”
Yvonne Westerhout , 49 jaar

“De leukste manier om je zwakheden op te sporen en er mee aan de slag te gaan.”
Leon de Laat, 43

“Ik heb de kwaliteit ‘vrijheid’ heel goed kunnen voelen. Ik merk dat op dit moment alles makkelijker gaat, ik voel minder drempels. Ik geniet meer van de dingen die ik doe.
Daarnaast heb ik ook meer inzicht gekregen hoe mijn schaduwkanten in elkaar steken, hoe gevoelens van machteloosheid en boosheid met elkaar verbonden zijn en waar en hoe ik die vroeger heb ervaren.”
Jeannette Becu, 41 jaar

“Doordat we eigenschappen, die we het liefst verstoppen, waar we ons voor schamen of een negatief oordeel over hebben, eindelijk onder ogen zien, hen ten tonele brengen en overdrijven, worden we bevrijd uit onze eigen gevangenis.”
Iwona v.d. Spanck, 39 jaar

 

Praktische informatie

Twee dagen van 10.00 – 17.30 uur

Data: zaterdag 12 en zaterdag 19 januari 2019
Kosten: 225 euro (191,25 euro voor minima = -15%)
Locatie: in de Tuinzaal van Concordia, Utrecht (gratis parkeren)

 

Geef je HIER op

 

Mag ik aan u voorstellen (figuren uit eerdere editie’s):

lolalellebel2 Lola Lellebel

De Flierefluiter    IMG_0665ja

 

jamarai2   De JAmarai

Wobke Wezel    

 

TURNING POINT-de-zwerver    De Zwerver